Intro

Mereta is een onafhankelijke studentenvereniging die, sinds 1985, de studenten professionele bachelor van Campus De Nayer te Sint-Katelijne-Waver groepeert. Mereta vertegenwoordigt deze studenten en verdedigt hun belangen zowel binnen als buiten de hogeschool.

Mereta is een creatieve, stabiele en ge├źngageerde vereniging die stijl, opvoeding en algemene cultuur belangrijk vindt. Samen met haar alumni brengt Mereta iedereen uit de graduaatopleiding met elkaar in contact. Doelgroep van onze acties zijn in eerste orde de studentengemeenschap en in tweede orde de bredere samenleving. De studenten zorgen daarbij voor instroom, activiteit en vernieuwing, terwijl oud-studenten voor ondersteuning, stabiliteit en maatschappelijke relevantie en implicatie in zijn meest brede zin zorgen. De wetten van de Clubcodex liggen aan onze basis maar we beseffen al te goed dat we een hedendaagse, dynamische studentenvereniging zijn, gericht op de toekomst!

De taak die voor onze leden weggelegd is, is niet alleen het verwerven van een diploma, maar wellicht nog meer het volledig ontplooien van zijn of haar talenten. Mereta biedt het ideale kader om zowel het intellectueel, organisatorisch als leidinggevend kunnen ten volle te benutten. Mereta verkiest persoonlijkheid boven individualiteit, gemeenschap boven massa, kwaliteit boven kwantiteit. Een gemeenschap zoals de onze leeft door de idee├źn, het engagement en de creativiteit van de leden. De eigen persoonlijkheid en de eigen talenten zinvol in een gemeenschap brengen en deze verder ontwikkelen is een opdracht die sommige studenten enkel in het latere beroepsleven ervaren. Bij Mereta is dit een dagelijks, algemeen-vormend onderdeel van de opleiding.